• Kinövés lábfejen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Férjemnek pér hete furcsa, porcos tapintású, három-csúcsos, kb két centiméteres kinövés keletkezett a lábfeje külső oldalán, mely fájdalmat nem okozott. Ortopédián röntgen nem mutatott ki csont elváltozást, azt mondták, ez egy íntok, és hazaküldték. Az ezt követő napokban a dudort nagyobbra nőtt és feszült, mostanra viszont teljesen eltűnt. Az lenne a kérdésem, hogy mi okozhatott ilyen panaszokat? Sérülés nem történt az utóbbi pár hónapban. Hova forduljunk, mert az ortopédián amíg a röntgenen nem látszik semmi, az orvos szerint nincs baj. Ezzel nem tudok egyetérteni, mert az gerincproblémám is csak CT-vel derült ki. Ki lehet valahogy zárni a rákot a férjem lába esetében? Köszönettel várom válaszát: EFZS

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kinövés témában

        Vizsgálat nélkül nem lehet pontos választ adni. Leírása alapján a férjének ún. Ganglionja alakult ki, mely röntgen árnyékot nem ad, és lehet olyan kemény, hogy azt higgyék csont. Ez az Ínhüvelyeknek, vagy ízületi tokoknak a kitüremkedése, teljesen jó indulatú folyamat, viszont erős fájdalmakat okozhat. Spontán is elmúlhat, de általában ismételt megerőltetésre kiújul. Általában végleges megoldást a műtéti eltávolítás jelent. Ha kiújul, akkor ismét jelentkezzenek egy ortopédiai, vagy egy traumatológiai szakrendelésen.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 15., 10:45; Megválaszolva: 2011. május 17., 11:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: