• Achilles in gyulladás kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        9 hónapja achilles in gyulladást álllapítottak meg a bal lábamnál, azóta sajnos már a jobb lábamnál is fáj. Általában reggel felkelés után fájnak a lábaim. Az orvos szerint "túlerőltetés" okozta a problémát. Használtam fastum gélt, flector tapaszt, de nem használt. Végig csináltam egy 10 kezelésből álló fizikoterápiás kezelést, de az sem segített. Utóljára az ortopédus 5 kezelésből álló sugár kezelésre írt ki, de ezt már nem mertem bevállalni, mert jelezte, hogy ez sem bizos, hogy segíteni fog, mivel ez ekég makacs gyulladás tud lenni. Korábban az orvosom említett injekciós kezelést is, de arra nem került sor. Az lenne a kérdésem, hogy ezek után még milyen kezelés jöhet szóba, amitől végre rendbe jöhetnék. Köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a ingyulladás témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Az biztos, hogy a kezelések nagy részén már átesett. Számomra csak az a kérdés, hogy közben mennyit pihentette a lábait, mert az összes terápia semmit nem ér, ha közben nem pihen. A mi gyakorlatunkban ilyen esetben a gyógyszeres és fizikoterápiás kezelést gipszel is ki szoktuk egészíteni, hogy az inat nyugalomba helyezzük. Az injekciós kezelés az utolsó választandó eljárás, ha már a többi kezelés csődöt mondott, de ehhez is kell a pihenés, mert ha az inat nem helyezzük nyugalomba, akkor nem várható a gyulladás jelentős csökkenése.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 03., 09:51; Megválaszolva: 2011. május 03., 23:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: