• Chondromalacia patellae

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadó! Másfél éve intenzív sport tevkenységet folytatok.Pszichikai okokbol sajnos az elején a túlhajszolva bemelgités nélkül futottam kilométereket betonon, mindezt diéta melett.Mostanra ezeket elhagytam és a térdemben kezdődő fájdalom miatt biciklizésre ,uszásra és sok nyujtásra tértem át.Viszont a térdem nem javult,az ortopédus egy honapja donát és typot javasolt,viszont pihentetést nem.Panaszaim fokozódtak,felkerestem a sportorvost aki egy hét teljes pihenést ajánlott pára kötéssel,synotabs kura megkezdését és a typeing folytatását,majd az uszáshoz és a kerékpárhoz valo visszatérést.Ellentétes véleményeket halottam a chondromalacia patellaeról,az érdekelne hogy amennyiben be tartok minden előirást milyen foku gyógyúlás érhető el.egy 16 éves lány

        Dr. Veress Dóra válasza a chondromalacia patellae témában

        Kedves Kérdező! A Chondromalacia patellae fő oka az, hogy a mozgás során a térdkalács felszínét valami irritálja. Ez lehet a hirtelen megerőltetés, de lehet valamilyen térdizületi elváltozás is. Az előbbi esetben a pihentetés, a gyógytorna, a gyógyszerek jó eredményt tudnak hozni, de nem mindenkinél. Ezeknél az embereknél szükség lehet arra, hogy arthroszkóppal betekintsenek az izület üregébe és az esetleges mechanikai problémát megszüntessék. A megfelelő gyógykezelés megtalálásával megszüntethető a probléma!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 22., 09:02; Megválaszolva: 2011. április 24., 01:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés