• Sajkacsont törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        17 éves fiam eltörte balkéz sajkacsontját.Nem fort össze a csont így műtét lett,össze kellett csavarozni. A csavart eltávolították. 2011-Márciusban ismét a sebészeten kötöttünk ki, mert fájt folyamatosan a keze. Közölték ,hogy ciszta van a csontnál. Kapott kéz merevítőtt,hogy pihenetesse, 1 hónap múlva controll. Most közölték, hogy ismét műtét mert nem javult, és csont beültetés csipőböl. Ez miért történhetet Ön szerint?

        Dr. Veress Dóra válasza a sajkacsont törés témában

        Kedves Kérdező! A kéztőcsontok sérülésénél előfordul, hogy apró repedések alakulnak ki a csont szerkezetében. Ezek nem látszanak röntgen felvételen, nem lehet észrevenni őket. A csukló használata, megerőltetése során a korábbi repedések mentén felszívódhat a csontállomány, különösen ha annak a vérellátása is sérült. Ennek következtében alakulhat ki ciszta. Ez sajnos előre nem látható következmény, a pihentetés segíthet megakadályozni a kialakulását, de nem 100%-osan.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 19., 10:24; Megválaszolva: 2011. április 19., 15:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés