• Jobb lágyékfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 27 éves férfi vagyok. Autószerelőként dolgozok,nem sportolok. Kb. fél éve kezdődött egy építkezés-betonozás után jobb lágyéktájon szúró fájdalom,mely mozgásra emelésre fokozódik,lefekvéskor csökken. Ilyenkor szinte mindig fáj,zsibog a jobb lábam,lábfejem,de nem zsibbad el teljesen, gyengének,nehéznek érzem az egész jobb lábamat a combtőtől a lábfejig. Voltam sebészeten,itt nem találtak semmit(sérv),voltam reumatológián,itt fizikoterápiát írtak fel,de nem tudtam elmenni. Voltam csontkovácsnál kétszer,de nem segített. Voltam orthopédián,mivel közben észrevettem hogy van a jobb lábfejemen a bokám alatt van egy csontkinövés,amit megröntgeneztek,és elküldtek gerinc MR vizsgálatra,aminek eredménye: A lordosis csökkent ívű. A peremeken kisfokú megnyúlások látszanak. Főleg a D-L. átmenetben a zárólemezeken kisfokú porc betörésekláthatók. Egyébként a discusok jelmenete, vastagsága megtartott. Kóros előboltosulás nem ábrázolódik. A foramenek szabadok. A canalis norm.tágasságú. A myelon nem mutat kórosat. A sacrum regiojában kóros nem látható. Vélemény: Spondylosis, discopathia dorso-lumbalis. Itt is fizikoterápiát javasoltak,de megint nem tudtam elmenni. Voltam hasi,lágyéki ultrahangon: itt sem találtak semmit. Majd voltam urológián,ahol megint csak találgattak hogy lehet krónikus prosztatagyulladás,amire antibiotikumot adtak,de nem javult a helyzet. Végül visszamentem a reumatológiára, ahol megint kiírtak fizikoterápiát,(10x if a jobb csípőre,10x leszálló galván a jobb AV-ra, 10x UH a derékra)amit megcsináltak, de nem segített semmit. Most gyógytornát írtak fel,illetve a háziorvosom beutalót adott neurológiára.Ön szerint mi lehet a probléma? Hová forduljak még? Van-e értelme a gyógytornának? Nem lehet köze ennek valami csípőproblémához? Köszönöm előre is.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! A gerincnél úgy tűnik az MR lelet alapjén nincs nagyobb probléma, nem ez okozza az elöl lesugárzó fájdalmát. Ez inkább a comb elülső felén futő ideg, a nervus femoralis érintetségére utal, ha az valahol leszorítás alá kerül pl. a combhajlatban. A csípőről mindenképpen kellene röntgent csinálni, mert csípőtáji panaszok is gyakran okoznak hasonló, lesugárzó fájdalmat. A gyógytornának van értelme, mindenkléppen próbálja meg. Amit még meg szoktunk kísérelni, hogy megszúrjuk injekcióval ezt az ideget, és akkor sokszor tünetmentessé válhat.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 18., 20:50; Megválaszolva: 2011. április 24., 21:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés