Csípőficam

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A 4, 5 hónapos kisfiammal a héten voltunk csípő uh-on! Az eredménye a következő: Jobb oldalon az alfa 76 szög fok, a béta 46 fok. Bal oldalon az alfa 76 fok, a béta 45 fok. A femurfej csontmagja egyik oldalon sem jelent meg! Betétes rugit javasoltak neki! A kérdésem az lenne, hogy mit jelent ez az eredmény? Jó vagy rossz? Válaszát előre is köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csípőficam témában

A leírás alapján van egy kis eltérés a csípőben, de nem vészes. Az ízületi vápa teteje meredekebb egy kicsit az átlagnál (ez az alfa szög) , de ez még alakul. A béta szög a normál tartományban van. Ráadásul a csípő fejlettsége nehezen megítélhető még, mert a combcsont fejének csontmagja még nem alakult ki, ezért mindenképpen szükséges egy kontroll vizsgálat. Addig is viselje a gyermek a betétes rugit, tornáztassák a csípőt és feltétlen menjenek vissza kontroll vizsgálatra a megbeszéltek szerint.

Kérdés: 2011. március 25., 21:09; Megválaszolva: 2011. március 29., 11:20
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
További teendő-ortopédus...
Csípőficammal születtem, másfél éve skoromig gipszben voltam, Problémám nem volt egészen a második terhességemig. Azóta rendszeresen vannak...
Csípőficam és magassarkú
Koraszülött voltam és csípőficammal születtem. Volt Pavlik-kengyeles kezelésem, de a járásom még így sem tökéletes. Mit tehetnék az érdekében...
Pavlik kengyel
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kislányomra 24 naposan (3napja) pavlik kengyelt helyeztek fel, az alábbi eredmények alapján: Jobb oldalon az alfa szög 41...
Csípőficam
16 eves lany vagyok, ketoldali csipoficammal szulettem, nem bicegek, es sosem voltak fajdalmaim, egyforma hosszusaguak a labaim es egy eve csontkovacs tette...
Hevederes terpeszbetét
A kisfiam múlt héten töltötte be a 3. hónapját. Két hónapos korában elvittük csípőficam szűrésre, és ott javasolták a 2 hónapnyi...