Csípőficam és magassarkú

Koraszülött voltam és csípőficammal születtem. Volt Pavlik-kengyeles kezelésem, de a járásom még így sem tökéletes. Mit tehetnék az érdekében, hogy teljesen kiegyenesedett lábaim legyenek? A magassarkú viselése is fájdalmas mit ajánl, mit kéne tennem? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csípőficam témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgenek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján Önnek nem csak csípőficama volt, hanem feltehetően a csípő ízülete sem fejlődött ki teljesen, ezért végtaghossz különbség is létrejött. Ezt két módon lehet kezelni. Ha nem jelentős a hosszkülönbség, akkor ortopéd cipő lehet a megoldás. Ha nagyobb az eltérés, és a csípő is fájdalmas már a deformálódástól, akkor csípőprotézis beültetése szükséges. Pontosabb válaszért keressen fel egy ortopédiai szakrendelést.

Kérdés: 2014. január 25., 16:37; Megválaszolva: 2014. január 27., 22:25
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
További teendő-ortopédus...
Csípőficammal születtem, másfél éve skoromig gipszben voltam, Problémám nem volt egészen a második terhességemig. Azóta rendszeresen vannak...
Pavlik kengyel
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kislányomra 24 naposan (3napja) pavlik kengyelt helyeztek fel, az alábbi eredmények alapján: Jobb oldalon az alfa szög 41...
Csípőficam
16 eves lany vagyok, ketoldali csipoficammal szulettem, nem bicegek, es sosem voltak fajdalmaim, egyforma hosszusaguak a labaim es egy eve csontkovacs tette...
Csípőficam
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A 4, 5 hónapos kisfiammal a héten voltunk csípő uh-on! Az eredménye a következő: Jobb oldalon az alfa 76 szög fok, a...
Hevederes terpeszbetét
A kisfiam múlt héten töltötte be a 3. hónapját. Két hónapos korában elvittük csípőficam szűrésre, és ott javasolták a 2 hónapnyi...