• Járógipsz kellemetlen hatásai

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Köszönöm a válaszát. A gipszemet végre levették és járógipszet kaptam. Megvásárolta a férjem a műanyag gipszhez szükséges anyagokat és így azt tették rám. Olyan szorosra húzva a dagadt vádlimra és bokámra, mint amikor jó erősen befásliznak. Térdhajlatig. Olyan érzés mintha a flipper gépben a golyók ugrándoznak, a vádlimban az erek rángatóznak. Nem is a bokám fáj a szorításban. Amikor leteszem a lábam a földre, belezúg a vér és elvörösödnek a lábujjaim. Nem merek rálépni mert még nagyon fájnak a lágy bevérzett részek. Fokozatosan kell majd terhelni de a szorításban hogyan, Már bánom hogy könnyű gipszet akartam és nem hagyományosat az ingyen lett volna és nem szorosra húzták volna...Ma 12 napja történt a baleset... Esténként hőemelkedésem van nincs más bajom,nincs megfázásom. Clexantól? bokámtól? Milyen magasra kell a gipszet tenni? fél vádliig nem lehetett volna? Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a járógipsz témában

        A könnyű gipsznek van sok előnye a hagyományoshoz képest, de sok hátránya is. Nagyon nehéz megfelelően modellálni, ezért gyakran okoz nyomási panaszokat, és ezeket pedig igen nehéz korrigálni. A hagyományos gipsznél ez egyszerűbb. A mi gyakorlatunkban csak igen ritkán teszünk fel az első, felvágott gipsz után műanyagot. Mert ilyenkor még duzzadtabb a végtag és gyakrabban alakul ki panasz. Én azt javaslom, mindenképpen menjen vissza, és nézesse meg a gipszét, nehogy többel kösse be. A gipsz magassága egyébként megfelelő, ha jól van kiképezve. A Clexane-tól bekövetkezett lázat nem hallottam még betegektől mellékhatás gyanánt, de nem elképzelhetetlen. Inkább gondolnék arra, hogy a sérülése, esetleg a rosszul felhelyezett gipsz okozza. Mindenképpen keresse fel kezelőorvosát panaszával, amilyen hamar csak tudja!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 17., 20:56; Megválaszolva: 2011. március 19., 23:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés