Feszes láb

Állandóan feszesnek érzem a lábam mind a kettőt egyszerre néha egy kis zsibbadás is járul hozzá. Dohányoztam de letettem a cigiről mert mikor beleszivtam jobban feszült. Voltam már tűdőszűrön rendben van, voltam érszűkület vizsgálaton, az is negativnak mutatkozott. Sokszor fáj a hátam, nemtudom hogy összefügghet e a két dolog. Nem is az hogy meg vagyok ijedve de eléggé zavar a dolog. Mi lehet a baj? Ön mit tanácsolna, hova forduljak még? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza mozgásszervi panasz témában

Tisztelt Kérdező!

Többféle oka lehet a vádlifeszülésnek, zsibbadásnak. A leggyakoribb, hogy az ülő életmód, nem megfelelő mozgás miatt nem megfelelő a nyirokkeringés, és kialakul egy kis duzzanat a lábszáron vagy a bokák körül. Ezen mozgással, értornával lehet segíteni. Lehet térdízületi probléma, pl. Baker cysta a térdhajlatban, az ízületi porc megterhelése, de lehet egyéb belgyógyászati betegség része is, pl. pajzsmirigybetegség. Azt gondolom, hogy ha áletmódváltoztatás, egy kissé több mozgás mellett is megmaradnak a panaszok, akkor érdemes továbblépni és kivizsgáltatni.

Kérdés: 2011. február 21., 13:14; Megválaszolva: 2011. február 26., 20:53
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Derékfájdalom miatt MR vizsgálat
Tisztelt Doktornő / Úr! Régóta tartó derékfájdalmam, 2 hete olyannyira fokozódott, hogy a lábamra állni is alig bírtam, múlt héten megtörtént...
nyaki és háti gerinc rtg lelet
Kedves DoktorNő/Úr! Munkám miatt napi 10órát ülök számítógép előtt, nem ergonomikus kialakítású munkahelyen évek óta. Szüleim...
Izületi panaszok
Tisztelt Doktornő/Úr! Másfél-kettő éve az ízületeim hirtelen lerobbantak. Térd, könyök, csípő és most már a bokám is fáj. Mind ez az utóbbi...
Borda alatti szúrás érzek...
Tisztelt Doktornő/Úr! A panaszom: borda alatti szúrás néha görcs, emelésnél sétálásnál, de változó mert van amikor alvás közben is elő...
légkondicionáló hatása
Kedves Doktornő/Doktor úr! Mivel tél van és rengetegen vagyunk egy irodában a légkondicionálót még nem, de belső légkevertetést már...