• Táplálékkiegészítő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Dr! Nov. 25-én baleset ért, műtétre is sor került. Leírom a zárójelentésem, úgy egyszerűbb: Med-an 7 ly-u DC-lemez, lat.-an 5 ly. T-lemezes OS. December 07-én haza kerültem, otthoni th: Fraxiparine 0,6 1x1, Tramadol 3x1. A következő cont. december 14-én volt, javaslat: lábát leteheti, de ne terhelje, makózzon, megtanult módon a térd tornáztatása. Következő cont: január 18. Javaslat: Proenzi3 kúra, mankó mellett fokozatosan a lábsúlyával terhelhet. Rtg: változatlan jó helyzet, callusképződés megindult. Az én térdem recseg-ropog, akad, kattog, stb. A gyógytornász szerint kevés az izületi folyadék, sokat kell hajlítgatni, sokat kell inni. Nagyon dagadt, de az orvos szerint amennyire súlyos sérülés érte, ahhoz képest rendben van. Kérdésem: mivel tudnám az izületeimet karban tartani, a porcképződést és csontosodást maximálisan segíteni, ill. hogy a duzzanat mielőbb felszívódjon. Van-e megfelelő készítmény esetleg? Egyoldalúan táplálkozom, tehát étellel nem igazán tudom segíteni a gyógyulást, talán szükséges valamilyen kiegészítő szedése. A Proenzi3-at szedem, és magas vérnyomásomra: Accupro, Tenaxum, Micardis, Betaloc ZOK, Zoloft, Xanax. Köszönöm a segítséget, minden jót! Üdv:

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térd témában

        A porcok és csontok egészségét természetes módon a legjobb biztosítani. Amit tehet tejtermékek fogyasztása (sajt, túró), illetve kollagénban gazdag ételek (kocsonya, csülök, velős csont stb)evése. Ezzel segíti elő a legjobban a porcok és csontok egészségét. Mesterségesen kalcium pezsgőtabletta, D vitamin, illetve glükózaminoglikán és condroitin sulfát tartalmú készítményeket kell fogyasztani. Ami még nagyon fontos a terhelés nélküli mozgatás amit kerékpározással és úszással tud elérni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 01., 14:44; Megválaszolva: 2011. február 03., 23:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: