Bokaszalag szakadás utáni nem múló fájdalom

Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! 6 nappal ezelőtt egy szerencsétlen esés következtében láb- és bokaszalag szakadást szenvedtem (röntgen a törést kizárta) . A traumatológián akkor gipszbe tették a bokámat, azzal, hogy 10 nap múlva kontrollra kell jelentkeznem. Az ügyeletes orvos 7-10 nap fekvőgipszet, 2 hét járógipszet és ezt követően műanyag bokarögzítőt javasolt terápiaként. Az elmúlt 6 napban a fájdalom a rögzítés és felpolcolás ellenére sem múlt, időnként erős, nyilaló fájdalom jelentkezik (külboka, talp, achilles-ín környékén ill. a lábszáram alsó egyharmadában váltva) . Jelen állapotomban egyelőre nem tudom elképzelni, hogy 4 nap múlva én járógipsszel lábra tudok állni. Tudom, hogy egy szalagszakadás nem néhány nap alatt gyógyul, a kérdésem az, hogy normális-e, hogy 6 nap elteltével is erős fájdalmat érzek időnként (szerencsére nem állandóan)? Fájdalomcsillapítónak cataflamot javasoltak, aminek szedése mellett is érzem az erős, időnként fellépő fájdalmat. Válaszát előre is köszönöm: Anita

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza bokasérülés témában

Ennyi idővel a sérülés után még természetesnek mondahtó a fájdalom. Ezt az érzetet fokozhatja a gipsz viselése is. A panaszmentessé válás 2-4 hétr alatt várható. Igaz személyesen nem láttam a boka sérülését és a röntgent, de mi igen ritkán gipszelünk bokaszalag szakadást, inkább a bokarögzítőt preferáljuk, ha pedig teljes szakadás és instabilitás van, akkor pedig műtétet végzünk. Ettől függetlenül nem szakmaiatlan amit csináltak. Átgipszelésnél szóljon nézzék meg ismételten, nem alakult-e ki véletlenül trombózis a lábában, mert ez is okozhat végtagfájdalmat.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 31., 14:01; Megválaszolva: 2011. február 03., 13:49
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?