Térdsérülés eredménye?

Tisztelt Doktornő/Úr! Én 2010. november 30- án egy térdsérülést szenvedtem el (megcsúsztam a lépcsőn és a lépcső peremébe/élébe beütöttem a térdem) . Röntgen viszont csak jan. 4. -én készült, és ennek az eredményére lennék kíváncsi ami így szól: A tibio-femoralis izület bal oldalon medialisan mérs. szűkebb, a PF rés mko. megtartott. Az ízfelszínek simák. A peremek kissé megnyúltak. A medialis eminentiák kihegyeződtek. Egyébként 11 éves koromban diagnosztizáltak nálam ízületi lazaságot. (Bár lehet, hogy ez nem tartozik ide) Előre is köszönöm a választ! Köszönettel: Anita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térd témában

A röntgen alapján az mondható el, hogy valamilyen oknál fogva kopottabb a térdízületének a belső oldala. Ezt több minden okozhatja. Tartós igénybe vétel (port) , a térd statikai elváltozása, veleszületett ízületi lazaság, a térdízület tengelyének norm. értéktől való eltérései (O és X láb) . A térdre esés ilyet nem okoz. Ami javasolható térdkímélő életmód, évenkénti ellenőrzés ortopédián, vagy traumatológián. Porcerősítők szedése.

Kérdés: 2011. január 21., 14:27; Megválaszolva: 2011. január 25., 13:31
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok