Ujjak fájdalma

Kb.3 hete a jobb kéz ujjai érzékenyek lettek a hideg érintésére (pl. reggel a kocsiban a kormány, váltó kezelése okoz gondot, ez ellen kesztyűvel védekezünk) , valamint a jobb kéz, főként harmadik és ötödik ujja nehézkesen hajlik, fáj, erőtlen, kellemetlen érzés. Nem tört el és nem érte ütés. Kálciumot kezdtünk el szedni, de egyelőre nem javult. Mintha a csont fájna. Nézzük folyamatosan, hogy megdagad-e, de nem, csak hasonló érzés van. Mit tegyünk? Várom szíves válaszát, köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza ujjfájdalom témában

Tisztelt KÉrdező!

Lehetséges, hogy a hideg provokálja csak a panaszait, és a melegebb időben ez javulni fog. Ha nincs duzzanat, akkor bnem valószínű, hogy ízületi gyulladás van, de ez sem kizárható a panaszok jellege alapján. Próbáljon meg egy hétig nem szteroid gyulladáscsökkentőt, pl. Aflamint szedni. Ha nem javul, keressen fel egy reumatológiai rendelést!

Kérdés: 2011. január 04., 11:10; Megválaszolva: 2011. január 07., 20:51
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?