• Műtét után zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! A húgom merev lábakkal született ,számtalan műtéten van túl.A legutóbb február elején műtötték,mert nagyon fájt a talpán oldalt egy "dudor",illetve a sarka nem ért le.Lézeres beavatkozást végeztek,mellyel az ínszalagot nyújtották.Amint felébredt az altatásból szinte azonnal mondta,hogy rettentő zsibbadást érez a lábujjain(amelyik lábát műtötték).Ez a zsibbadás azóta sem múlt el,rettentő kellemetlen érzés és iszonyú fárasztó fent,talpon lenni,ami fájdalommal is párosul.Most 1 hete ismét megműtötték,de most szikével a talpán kb 10 cm hosszan vágták,állítólag valami bőrszövet " tokosodott" be és ez nyomta az idegeket.Az orvos szerint beképzeli,hogy még mindig zsibbad,de sajnos az igazság az,hogy valószínűleg nem tudják,hogy mi a gond.Továbbra is rettenetesen zsibbad neki.A kérdésem az lenne,hogy Ön szerint mi lehet a gond ,ill hova kellene fordulnunk?(egy másik orvos azt mondta egyszerűen,hogy" Hát csak elvágtak egy ideget!.Ha jól tudom,akkor ,ha így van akkor az mindig így lesz már,mármint a zsibbadás? Válaszát nagyon-nagyon várom és előre is köszönöm szépen! Tisztelettel:M.H.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a zsibbadás témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján a kövekező lehetőségek állnak fent: - megsértették, vagy teljesen átvágták az ideget - a lézer hatására kialakult egy szövetszaporulat, mely nyomta, vagy még mindig nyomja az ideget. Az igaz, hogy ha átvágják az ideget, és nem egyesítik, illetve nem kerül felismerésre és nem érintkezik a két vége az idegnek, akkor ez végleges állapotnak tekinthető. Esetlegesen másodlagos idegvarrat segíthet, de ennek elvégezhetősége sok mindentől függ. Ha csak valamilyen szövetszaporulat nyomta az ideget és nem hosszú ideig (az időtartam hosszúsága egyénenként változó), akkor a szövetszaporulat eltávolításával megoldódhat a probléma. Azt tanácsolom keressenek fel egy idegsebészt, vagy egy kézsebészt (tudom, hogy lábról van szó, de Ők gyakran csinálnak másodlagos idegpótlást, és van olyan aki lábbal is foglalkozik) és kérjék ki a véleményüket. Addig esetleg B vitaminok szedése, szelektív ingeráram kezelés is jó hatású lehet.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 20., 17:22; Megválaszolva: 2010. november 23., 22:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés