• Diónyi nagyságú duzzanat a talpon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg! Mintegy kettő hónappal ezelőtt duzzanat jelent meg a talpamon. A duzzanat kb. diónyi nagyságú volt, nem a bőröm felszínén, hanem a talpam szövetében éreztem. Nem fájt, amikor ránehezedtem feszítő érzést éreztem, a duzzanat fölött a bőröm enyhén kipirosodott és viszketett. A duzzanat magától kb. 5-6 óra alatt elmúlt. Azóta ez a jelenség többször megismétlődött, mindkét talpamon volt már ilyen duzzanat. A duzzanatok mogyoró nagyságútól diónyi nagyságúig terjednek, a sarok résztől a talpam éléig változatos helyen jelentkeznek, egyszerre mindig csak egy lábamon, és általában egy darab (előfordult már hogy egyszerre kettő, de azok is egy talpamon). Ha terhelem a lábam amikor a duzzanat megjelenik, akkor 1-2 óra alatt felszívódik a duzzanat, ha pihentetem a lábam, akkor hosszabb idő alatt de mindíg magától felszívódik. Pollen allergiás vagyok, a parlagfűre erősen. A duzzanatok az allergiás időszakom alatt kezdődtek, de most mikor vége az allergiaszezonomnak, továbbra is előjönnek, most már napi rendszerességgel. Az allergiámra semmilyen gyógyszert nem szedtem, de volt egy allergiás reakcióm, amikor a szemhéjam és a péniszem bőre feldagadt. Az ügyeletes orvos és másnap az üzemorvos is szteroid injekciót adott, és suprastint szedettek velem. A gyógyszert két hét után abbahagytam. Egy hónapja voltam vérvételen, akkor a következő eltérések mutatkoztak: GPT: 48 U/l; Összkoleszterin: 5,1; Triglicerid: 2,25 mmol/i; Húgysav: 450 nmol/l; Klorid: 110 mmol/l; vizelet fehérje: +-(0,2 g/i); Vizeletüledék - fehérvérsejt: 3/látótér. Az üzemorvos szerint gomba okozta allergiás reakció miatt jelennek meg duzzanatok a talpamon. Új cipőt vettem, a régi azóta nem volt a lábamon, mégis jönnek a duzzanatok, most már napi rendszerességgel. Lehet ez pszichés eredetű? Merre induljak?

        WEBBeteg szakértő válasza a talp, duzzanat témában

        nagyon érdekes amit leírt. Ilyen jellegű problémával még nem találkoztam. A duzzanatot elvileg sok minden okozhatja. Akár a gombás fertőzés is, de Én ezt az utolsó helyek egyikére tenném. Sokkal inkább gondolnék gyulladásra, rheumás panaszokra, esetleg köszvényre, de a láb statikai elváltozásai is produkálhatnak ilyet. Én azt javasolnám, amint ismételten megjelennek a csomók keressen fel egy rheumatológiai és egy ortopédiai szakrendelést, ahol vizsgálattal meg tudják állapítani mi is a fő ok és hogy lehet kezelni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 04., 15:49; Megválaszolva: 2010. november 08., 21:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés