Hirdetés
      • Synovitis és tenosynovitis k.m.n. diagnózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Egyik reggel arra ébredtem, hogy iszonyatosan fáj a jobb karom a könyök környékén és nem tudom kinyújtani. Furcsáltam, mert még este semmi panaszom nem volt. Elmentem az orvoshoz és igazából Ők sem tudták megmondani, hogy mi ez, és mi okozhatta, hiszen semmi előjele nem volt, nem sérült meg külsőleg. Tettek rám Pihentető gipszet és írtak fel fájdalomcsillapítót. Egy hét múlva kell visszamennem. A papíron pedig ez a diagnózis szerepel, amit címként írtam. Mit jelent ez a diagnózis? Ön szerint mi okozhatta? Hogyan lehet gyógyítani? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a karfájdalom témában

        A diagnózis ínhüvely gyulladást jelöl. Ez általában megerőltetéstől alakul ki. A kezelése a panaszok erősségétől függően fásli viselése és kenőcsök alkalmazása, vagy a pihentető gipszsin gyulladáscsökkentő gyógyszerrel kiegészítve. Az okok között a megerőltetés az első és legfontosabb, de gyógyszermellékhatás, hideg vagy nagyon meleg víz és baktériumok is okozhatják.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 04., 11:18; Megválaszolva: 2010. november 08., 21:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: