• Könyökficam

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy hónapja elestem és a pár napja készült röntgen az alábbit mutatta: A radius fejecsen ventralisan és radialisan imresssios törés van. Az ízfelszínen lépcsőképződések láthatók. A könyökizület magasságában ventralisan inhomogén lágyrészmeszesedés ill. a törés környezetében callus képződés látható. A radius fejecs kissé dorsal felé subluxalt helyzetű. Gyógytornára küldtek, a státusz: extensio 50 fokot elmarad, flexio 10-10 fokot, rotatio is beszűkült. Milyen jellegű tornát végezhetek ottnoh? Ki tudom még az életben nyújtani a kezemet? Tisztelette: N.Andrea

        Dr. Bogdán Aurél válasza a könyökficam témában

        Vizsgálat és a röntgen kép ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírása alapján meg van az oka, hogy mozgáskiesés legyen a könyökében. Amit otthon tehet az a könyök nyújtása, hajlítása (másik kézzel rásegítve), illetve a csukló ki-be forgatása. Ezt akár víz alatt is végezheti. Ha 2-4 hét alatt a gyógytornára nincs jelentős javulás, akkor keresse fel kezelőorvosát egy esetleges műtét elbírálása céljából.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 16., 20:28; Megválaszolva: 2010. október 20., 12:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés