• Gerincsérv melletti foci, lovaglás és túrázás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Derékpanasszal mentem orvoshoz, aki MR vizsgálatra küldött, aminek ez lett az eredménye: "polydiscopathia LIII-SI szintekben lapos protrusiokkal, gyökcompressio egyértelmű jele nélkül. Schmorl herniák. Sacralis Tarlow-cysta". Kérem segítsen ezt értelmeznem: van gerincsérvem, vagy nincs? Mennyire tarthatom meg számomra fontos sportjaimat: foci, lovaglás, túrázás? Javítani lehet ezen a kialakult helyzeten, ha igen mivel és hogyan? Várva kedves válaszát:

        WEBBeteg szakértő válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! Kis kiboltosulások vannak a porckorongokon, de ez nem okoz idegnyomási tünetet. A tarlov cysta többnyire tünetmentes, ritkán csak az MRI-n véletlenül fedezik fel. Véleményem szerint a sportolást folytathatja, bizonyos hirtelen mozdulatokra, a test középpontjától távolabb lévő súlyok emelésére viszont oda kell figyelni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 24., 21:38; Megválaszolva: 2010. szeptember 28., 18:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés