Bütyök műtét utáni mikor lehet nyaralni?

2008. május 22-én műtötték mindkét lábamat, mert bütyök volt rajtuk. A jobb lábamon Shade műtétet hajtottak végre, míg a bal lábamon basis osteotomiát. Most még otthon lábadozom. Azt szeretném kérdezni, hogy augusztus közepén már elmehetek-e nyaralni? Tunéziába szeretnék menni repülővel. Megterhelhetem a lábamat ennyire már több mint két hónappal a műtét után? Előre is köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza bütyökműtét témában

Tisztelt kérdező!

A bütyökműtéteknek igen sok változata ismert. A legegyszerűbb az önnél is alkalmazott Schede műtét, ezt kisebb stádiumú bütyköknél alkalmazzuk, a basis osteotomia már előrehaladottabb bütyöknél a választandó megoldás. A nagyobb beavatkozással járó osteotomia (a csont egy részének átfűrészelése) után is elegendő 6 hét tehermentesítés, az ön utazásakor már majdnem 3 hónap fog eltelni, úgyhogy a válaszom igen, nyugodtan elutazhat és terhelheti, erős fizikai igénybevételtől még óvja, azt fokozatosan kell kivitelezni.

Tisztelettel: Dr. Juhász Csaba ortopéd szakorvos-traumatológus

Kérdés: 2008. június 17., 23:10; Megválaszolva: 2008. június 17., 23:10
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?