Hirdetés
      • Égető érzés a kézfejben, újjakban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Édesanyámról lenne szó. Arról szeretnék tájékoztatást kapni, hogy van-e valamilyen hatásos gyógymód a kezére, mert elviselhetetlenül ég, mint ha folyamatosan tűzben tartaná. Gyulladásra, reumára gyanakszom, mivel volt egy időszaka, amikor télen, fűtetlen helyiségben mélyhűtőből kivett csirkenyakakat tört a cicáink számára húskloffolóval, szinte mindennap 50db-ot. Előtte nem volt ilyesfajta panasza. Már sokféle gyógymódot kipróbált, de semmi sem használ. Fájdalomcsillapítókon él. Orvoshoz menésről hallani sem akar.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! Lehetséges, hogy a korábbi hideghatás provokálhatott nála egy betegséget, melyet Raynaud syndromanak nevezünk, bővebben olvashat erről a webbeteg honlapján. Ilyenkor a kis erek kórosan, fokozott összehúzódásssal reagálnak a hidegre, elfehéredhetnek, ellilulnak, be is duzzadhatnak az ujjak. Mindenkéépen fontos a hidegtől való védelem, keringésjavító szedése, pl. Chinotal, illetve ha van magas vérnyomás, akkor olyan gyógyszert kellene szedni, mely egyben értágító hatású. beszéljen erről háziorvosával.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 10., 18:54; Megválaszolva: 2010. szeptember 16., 10:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: