Sarkantyú

Tisztelt DR! Évek óta szenvedek a sarkaimon lévő csontkinövések miatt, lassan már mozgásképtelen leszek. Az ortopédián csupán betétet írtak fel és gyógycipőt, de a cipő használhatatlan lett. Hallottam sugárkezelésről, de itt Egerben nem is tudtak róla. Nemmrég valailyen lökéshullámkezelésről is hallottam, de az nekem költséges. Kérhetek-e injekciós kezelést, hatásos e, mit javasol. Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a sarokcsont-kinövés témában

Sarkantyú esetén a következő protokolt szoktam követni. Első körben saroklyukasztásos betétet javaslok a betegnek, melyet a fájdalom mértékét figyelembe véve kiegészítünk nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerrel. (Az egész betegség egy gyulladásos reakción alapszik! ) Ha ez nem használ, akkor következő lépésként helyleg adott steroid injekciót alkalmazok. Ha ez sem használ, akkor végső megoldásként jön a műtét. A sugárkezelésről ennél a kórképnél még én sem hallottam, a lökéshullám kezelés eredményessége vitatott. Azt javaslom kérje az injekciós kezelést 5 db injekció 1 hetes időközönként beadva. Ha ez sem használ, akkor a műtéten a sor.

Kérdés: 2010. szeptember 01., 14:52; Megválaszolva: 2010. szeptember 02., 23:44
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma