Bokaszalagszakadás-zsibbadás

Tisztelt Doktor Úr! Tavaly júliusban aláfordult a bokám, amelyről utólag derült ki, hogy volt egy szalagszakadásom. Szóba került a szalagplasztika is, amelyet végül elvetettek. Több mint egy év után is fáj a bokám időnként éles fájdalom hasít bele, s újabban terhelésre egyre többet zsibbad. (A sérülés után elég sokáig lilult terhelésre, amely azóta már elmúlt.) Voltam vele a neurológián, ahol azonban semmilyen idegi sérülést nem állapítottak meg. Csak most azt nem tudom, hogy akkor mitől zsibbad a bokám. Ez a zsibbadás lehet a korábbi sérülés szövődménye? Lenne egy másik problémám is: időnként pattan egyet a bokám, s ezután beszűkül a mozgástartománya és fájdalmassá válik a járás, majd egy idő után visszapattan és kevesebb panaszt okoz. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a bokasérülés témában

Vizsgálat nélkül illetve a leletek ismerete nélkül nehéz pontos választ adni. Ha a neurológián kizárták az idegsérülés lehetőségét, akkor az biztosan úgy is van. A zsibbadásérzés mindenképpen adódhat a korábbi sérülésből. Nem csak a szalagszakadásból, hanem az esetlegesen rejtve maradt társsérülésekből (porckárosodás, ízületi tok szakadás, esetleges csontsérülés). A pattanó jelenség is erre enged következtetni, illetve egy esetleges ínhüvelygyulladásra és annak szövődményeire. Azt tudom javasolni, hogy keresse fel kezelőorvosát, vagy egy bokasebészetben jártas orvot. Néhány vizsgálat elvégzésével (MRI, Ultrahang, Arthroscopia) pontos diagnózishoz lehet jutni!

Kérdés: 2010. augusztus 24., 15:11; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 19:30
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye