Sikertelen gerincsérv műtét

Férjemet - mivel iszonyú fájdalmai voltak, - 8 napja meg kellett műteni kiszakadt gerincsérv miatt. (13 évvel ezelőtt már egyszer műtötték.) Sajnos a műtét nem sikerült maradéktalanul. A deréktájon érzett fájdalmai ugyan megszűntek, de a jobb lába továbbra is el van zsibbadva. Sőt! Nagyobb felületen és intenzívebben érzi a zsibbadást, mint műtét előtt. Ezen kívül vizelési és széklettartási problémái is lettek, ami eddig sosem volt. Nem tud spontán módon üríteni, mert teljesen el van zsibbadva a pénisze és a végbele egyaránt, és nem érzi az ingereket sem. Folyamatosan katéterezik és egy erős hashajtó segítségével ürítették ki a vastagbelét. Már 3-szor elvitték MRI-re, és idegstimulálást is kapott, de semmi eredménye. Az orvosok részleges bénulásról beszélnek, de nem látják és nem értik az okát. Gyógytornász igyekszik a lábát mozgásra bírni, de sajnos az ürítési problémájával nem tudnak, vagy nem akarnak foglalkozni. Valószínűleg a műtét következtében sérült meg valamelyik ideg, ami ezeket a tüneteket okozza nála. Mivel még csak 43 éves, és nem szeretném, ha teljesen lebénulna, ezért kérnék tanácsot, hogy mit tehetne a férjem saját gyógyulása érdekében? Mivel tudná az érzéketlen testrészeit, illetve a hiányzó ingereket "újraéleszteni"? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza a gerincsérv témában

Kedves Kérdező! Lehet, hogy a tünetek csak átmenetiek, az ideg vongálódása miatt alakult ki a műtét kapcsán, de sajnos természetese a végleges károsodás sem kizárható. Férfiak is végezhetnek gáttornát, meg lehet próbálni a gátizomzatot erősíteni ugyanúgy mint a nőknél intim torna esetén. ezek a gyakorlatok a végbél és hólyagzáró izomzatra hatnak. Emellett gyermekkorban hasonló panaszok miatt hólyag és végbélstimulatiot, elektromos ingerléssel, ezzel lehet az izmokat serkenteni. Kérdezzen rá erre a kezelőorvosuktól.

Kérdés: 2010. augusztus 14., 18:36; Megválaszolva: 2010. augusztus 17., 08:56
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma