CK érték emelkedése

A fiamnál 4 hónapja mérnek emelkedett CK értéket. Áprilisban kezdődött 381-es értékkel, 06.24-én 4780, 4 nap múlva5500-as lett az érték. 6 napos kórházi vizsgálat alatt 2 vérvétel és 1 emg vizsgálat volt, utóbbi nem mutatott ki rendellenességet. A vírusteszt adenovírus Iga mutatta ki. Csökkenő CK értékkel hazaengedtek, folyamatosan csökkenent 327-re, kb 2 hete újra emelkedik, utolsó érték 762. Kérdésem lenne, hogy milyen vizsgálattal lehetne a végére járni a betegségnek, megtudni, mi okozza. Az érdekelne, milyen konkrét vizsgálati módszerek vannak, amelyekkel ki lehet zárni az izombetegséget, illetve meg lehet előzni az esetlegesen kialakulóban lévő betegséget. Köszönöm figyelmét.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza a izombetegség témában

Kedves Kérdező! Ha valamilyen örökletes izombetegsége lenne a Fiának, akkor a CK érték sokkal magasab lenne, és nem csökkenne közel normális szintre. Vírusfertőzés miatti izomgyulladás okozhat ilyen fokban emelkedett CK értéket. Ha az EMG vizsgálat nem mutatott eltérést, akkor nagy valószínűséggel jelentős izomkárosodás nem áll fenn. Érdemes esetleg azt megismételni. Izombetegségeknél az izomszövetből történő mintavétel utáni vizsgálatok illetve a genetikai vizsgálatok után lehet a pontos diagnózist kimondani. Az Önök esetében ezek elvégzése nem indokolt a tünetek és a vizsgálati eredmények alapján.

Kérdés: 2010. augusztus 04., 18:43; Megválaszolva: 2010. augusztus 06., 11:01
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma