Mennyi ideig tart a talp gyógyulása?

Április közepe táján kezdett el fájni a bal talpam.Nagyon nehezen tudtam elindulni reggel, felkeléskor.Néhány perc után már ismét tudtam /BÁR EGY KICSIT BICEGVE/járni. Mivel a bal lábam ill. bokám estére igen meg szokott dagadni, először angiológushoz kaptam beutalót./Több mint egy hónapra kaptam időpontot./Doppler vizsgálat szerint nincs ilyen jellegű probléma.Ortopédiára mentem ezután, a rtg szerint csontszerkezeti eltérés nincs.Dg.:Fasciitis plantaris, Pedes plani.Javaslat:Szendvicsszerkezetű betét, sarokkivágással, szilikon kitöltéssel.Közben egyre jobban fáj a lábam/talpam, főleg a sarok felé eső rész. mostmár napközben is alig tudok lépni, mintha le lenne tapadva valami ami minden egyes lépésnél húzódik. Mindkét térdemben protézis van, mostmár bottal járok, mert úgy érzem nagyon terhelődik a jobb térdem.Reumás orvosnál is voltam, mert ha a bal oldalamra ülök, a talpamban érzek nyilalló fájdalmat.Csak a jobb oldalamra tudok leülni.Fájdalomcsillapítókat, reumás krémeket használok, de semmi javulást nem érzek, sőt...már napközben is nagyon fáj, akkor egy kicsit tompábban, ha nem terhelem. A kérdésem:mennyi idő múlva várhatok javulást, és egyáltalán meg tud ez gyógyulni valaha? Vasárnap óta naponta kétszer háromszor Bioptron lámpázom.Ez vajon segíthet? Nagyon el vagyok keseredve.Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:Norca

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a talpfájdalom témában

Vizsgálat nélkül, illetve korábbi leletei nélkül nem tudok pontos választ adni. A vizsgálatok alapján a talpi fascia gyulladása is felmerül, ez ha a lúdtalp betétes kezelésre nem gyógyul, akkor injekciós kezelés is szóba jön és végső esetben a műtét! Nem tudom, hogy ezeket elmondták-e Önnek. Azt javaslom, hogy keresse fel az ortopédiai kezelőorvosát, vagy esetleg egy másikat és kérdezzen rá, hogy mit tanácsolnak. Valószínűleg a fenti két megoldás közül valamelyik tudja jelentősen enyhíteni panaszait, esetleg teljesen meg is szüntetni! A lámpázás is használhat!

Kérdés: 2010. július 28., 17:20; Megválaszolva: 2010. július 30., 12:55
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma