Lelet

Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy ezek a "szavak" pontosan mit jelentenek. Az L.IV-V és L.V-S.I intervertebralis rés beszűkült Az L.IV-V discus körkörösen lelapult, mely mellett medialisan hernia is megfigyelhető. Mindkét foramen szűkített, a dura comprimált. Az L.V-S.I discus bal oldalon foraminalisan előboltosul, a forament szűkíti. Az LIII-IV. segmentumban a discus szabályos. Köszönettel: Viktória

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza a lelet témában

Kedves Viktória! Az LIV-V az ágyéki IV-V-ös csigolya közötti rést, az LV-SI pedig az eggyel lentebbi csigolyák közötti rést jelenti. A IV-V-ös csigolya között a porckorong körkörösen ellapult, a test középvonalához közelebbi részen (mediálisan) sérv (hernia) is van. Mindkét oldali csigolynyúlványok közötti rés (foramen) szűkebb, a gerincvelő burka (dura) össze vvan kissé nyomva (comprimált). Az LV-SI csigolyák közötti porckorongbal oldalon előboltosul. Feljebb az ágyéki III-IV csigolyák között a porckorong (discus) szabályos.

Kérdés: 2010. július 27., 20:39; Megválaszolva: 2010. július 31., 20:22
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma