• Reumatológia-nem túl késő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. egy hónapja fájnak az ujjaim mindkét kezemen három ujjam. Néha bedagadnak általában reggel de van hogy egész nap sőt több napig is dagadtak. A bal kezemen a középső ujjamat napokig nem tudom behajlítani teljesen. Majd pár napig jobb, könnyebben mozog majd ismét fáj és nem tudom behajlítani. A többi ujjamnál csak reggel jelentkeznek hasonló tünetek de pár óra alatt elmúlnak. A lábfejeim szintén fájnak a lábujjak végénél ahol a lábba csatlakoznak. Már voltam háziorvosnál aki beutalót adott reumatológiára. De az időpontra még öt hetet várnom kell. Kérdésem az lenne hogy nem túl késő ez? Mit tehetnék addig is? Picit ijesztő hogy nem tudom mozgatni az ujjamat. Voltarent és alglofexet próbáltam de nem használtak. Segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! Elég hosszú a várakozás, ez sajnos az utóbbi időben megnőtt mindenhol a megszorítások következtében. Ha rheumatoid arthritise( sokízületi gyulladás) van, akkor sajnos ténylerg hosszú az a várakozás. Ezt úgy lehetne áttörni, ha a háziorvos nyújtana egy kicsit több segítséget, mert neki is kellene tudni. Egy rutin vérvétel, amelyben van vérsüllyedés, CRP, illetve kiegészítve rheumatoid faktorral (mert ezt is kérhetnek a háziorvosok) nagy segítség lenne! Ezek alapján már valószínűsíthetjük, vagy csaknem kizárhatjuk a gyulladást, és addig is kaphatna hatékonyabb kezelést. Ha van gyulladás, akkor Medrol tbl-t kell elkezdeni, amíg nem jut el a reumatológushoz. Ha esetleg Debrecen környékén van, akkor tudok esetleg segíteni Önnek személyesen is!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 21., 11:04; Megválaszolva: 2010. július 24., 17:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés