• Bőrkeményedés a sarkon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv! A kérdésem: hogyan tudom megakadályozni, és mi lehet az oka, hogy a sarkamon rendszeresen, rövid idő alatt olyan bőrkeményedés alakul ki, hogy otthoni módszerekkel (sarokpuhító krém, sarokreszelő) nem is lehet kordában tartani? Havonta 2x járok pedikűröshöz, aki szikével lefaragja a bőrkeményedést, de sokra nem megyek vele: minél többet faragtatom, annál hamarabb képződik újra. úgy néz ki a sarkam, hogy szégyellek strandra menni-papucs és szandál viselése pedig szóba se jöhet. ilyen lábakkal... lúdtalpas vagyok, és állítólag a lúdtalp okoz ilyen bőrkeményedést az egyenetlen terhelés miatt-de hordok lúdtalp betétet, ami épp ezt az egyenetlen terhelést szünteti meg, így bőrkeményedés se lehetne. mit tegyek? KÖszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a bőrkeményedés témában

        A rossz tartás, a talp statikai deformitásai okozhatnak ilyen panaszt. Elképzelhető, hogy maga a talpbetét is oki tényező, ha nem megfelelően van elkészítve, de a rossz lábbeli is lehet az oka.Ismételten javasolt az ortopédiai vizsgálat.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 05., 19:47; Megválaszolva: 2010. július 07., 14:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés