• Iszonyatos derékfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! ' hónapja iszonyatos fájdalommal küszköszödök deréktájon ami az egész lábamba sugárzik.Minap a  röntgen után a következő leletet kaptam, amivel a reumatológiára kell mennem, de majd csak 2 hét mulva kaptam időpontot.Szeretném tudni mit jelent ez a lelet?Benne rejlik a fájdalom forrása? A lumbalis lordosis megtartott.A csigolyatesrek alakja, magassága szabályos. A zárólemezek épek. Az intervertebralis rések nem szűkebbek.Az ágyéki gerincen enyhe balra convex scoliosos látható.Az L.V. csigolya részlegesen sacralisalt, haránt nyúlványai kiszélesedtek, a sacrumra támaszkodnak.A csípőizületi rések norm. tágságúak.Az izfelszinek simák.A femurfejek ép körvonalúak, nem laposabbak.csontszerkezetük szabályos.A vápatetők lat.peremszélei megnyultak. Válaszát előre is Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a derékfájás témában

        Tisztelt Kérdező! Az ötödik lumbalis csigolya csontosan össze van nőve a keresztcsonttal. Elképzelhető, hogy ez okozza a panaszokat, így a reumatológiai szakvizsgálat indokolt. A fizikális vizsgálat nagyban segít az okot kideríteni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-14 18:12:42; Megválaszolva: 2010. június 26., 17:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés