reumatológia

Tisztelt Szamosi Szilvia Doktornő!

Az utóbbi napokban fájdalmaim fokozódtak, gyógyszeres kezelésre sem javultak ezért injekciós kúrát kaptam a vállamba. Röntgen vizsgálat történt: a lordosis elsimult, C. III/IV és C. V/VI porcrés szűkebb. C. IV-V-VI. csigolyák alsó ventralis peremein megnyúlások, csőrképződések láthatók. A főorvos azonnak előjegyeztetett MR vizsgálatra, az mondta nagyon csúnyát mutat a felvétel.

3 évvel ezelőtti MR vizsgálatom eredménye: Nyaki lordisis íve elsimult. Mésr. fokú spondylathrosis ábrázolódik. A IV. korongszintben medialis, a VI. korong magasságában jobb oldali discus hernia ábrázolódik. A ventralis liyuortér deformalt. A IV. korong a myelont eléri. Az V. korong bal oldalon mérs. elődomborodik. A recessusokat szűkítik.

Idegsebészeti vél: hernia disci C. IV. V. VI. protrusio disci C. II.

 

Ezek mostanra súlyosbodhattak a röntgenfelvétel szerint? Ezért szükséges a sürgős MR vizsgálat? Már alig bírom a karjaimat felemelni, a fejem mozdítani, állandóan zsibbadnak a karjaim az ujjhegyekig.

 

Köszönettel: a webbetege

Dr. Szamosi Szilvia válasza mozgásszervi betegség témában

Tisztelt Kérdező!

Én úgy gondolom, hogy nem elsősorban a rtg kép miatt kell az MR vizsgálatot elvégezni, hanem a klinikai tünetek, a fájdalomcsillapítóra nem reagáló fájdaalom, zsibbadás miatt. Ugyanis cssak akkor kell elvégezni az MR-t, ha annak terápiás következménye van, azaz befolyásolja a döntésünket a következő lépésben, kezelésben. Valójában a műtéti elbíráláshoz szüksége elsősorban az MR vizsgálat!

Kérdés: 2010. június 03., 21:43 ;Megválaszolva: 2010. június 03., 21:43
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Diagnózis!
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kérdésemet édesanyám leletével kapcsolatban teszem fel, mivel ezt az orvos nem tette meg. A lelet a következőképpen szól....
válasz a betegségemre
Tizstelt Webbeteg! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy választ kapjak végre. A betegségeim a következő, elsődleges térdizületi artósis...
Mi lesz velem?
Tisztelt Holgyem/Uram! Harom eve faj a terdem, de hogy a munkamat ne veszitsem el csak egy honapja jelentkeztem a korzeti ovrosnal, aki adott beutalot az...
Leszázalékolhatnak hipermobilitás...
Tisztelt Doktornő/Úr! 2011 nyarán diagnosztizálták nálam az ízületi hipermobilitást, kétoldali csípőficammal, és kopással egybe kötve. A jobb...
Kosmodisk
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Sokszor nagyon fáj a gerincem illetve a derekam is, mivel betegségem végett csontritkulásom, gerincferdülésem, kezdődő...