• Derékfájás tenisz miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. doktor Úr!


        Az utóbbi hetekben teniszezés után pár napig erős jobb hátsó oldali derékfájásom van. Ma reggel alig bírtam felöltözni és lemenni a lépcsőn. Érzékeny és gyenge a fájdalmas rész környéke. Most nem a hátizomra gyanakszom, kiegészítő sportként kondizgatok és úszok is néha. Most ha ülök akkor is érzem a fájdalmat "onnan". Testem állandó edzésben van, biciklizem is, nem értem honnan ered ez a kellemetlen fájdalom. Lumbágós eredetű? Nem a gerincnél érzem a fájdalmat, hanem oldalt. Mostanában sokat ülök egyébként a gép előtt ami nem lehet jó.
        Lehet komolyabb a baj? Tenisz közben kezdett el fájni a vége felé és kellemetlen nyillalást is éreztem. Pláne forgó mozgás közben éreztem ezt a nyilallást.  Régebben a tenisz miatt csak a hátam fájt középen, de az teljesen megszünt.

        WEBBeteg szakértő válasza a derékfájás témában

        Tisztelt KÉrdező!

        Állhat a panaszai hátterében a sportolás következtében kialakult háti izomhúzódás, de sérv is kialakulhatott. Így azt javaslom, hogy menjen el egy reumatológiai rendelésre, hogy meg tudják vizsgálni. Addig javasolt helyileg Fastum gél, illetve izomlazító szedése.  

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-07 13:20:15; Megválaszolva: 2010. június 07., 13:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés