• Erős fájdalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Kedves Doktornő!

        Már többször kértem tanácsukat, amit meg is köszönök. A problémám a következő.35 éve vagyok 2007-óta 2 porckorongsérv műtétem volt ami csúnyán elhegesedett és végleges az állapotom. Embey doktor úr novemberben és januárban szteroidos injekciót adott a hegszövetbe az ideghez és november végén a z 5 porckorong közötti kisízületekbe is kaptam 5-5 jobb és baloldalra. Ez az L IV. és L V. csigolyánál van. Magában ez a betegség borzalmas fájdalmakat okoz ami pszihésen is megvisel. Sajnos ez még mindig nem elég, ugyan is elég erőssen fájnak az ízületeim is és nem csak a bal lábamban amit a hegesedés okozz, hanem mindenem fáj. Kezeim, Könyökeim, vállaim, nyakam, csípőim, amit már 22 éves koromban megállapítottak, hogy kopnak a porcok. Térdeim. Térdem előfordul, hogy nem tudom behajlítani, vagy ég. Gerincem miatt nem hajolhatok a térfájdalmam miatt nem mindíg tudok letérdelni. Folyamatosan járok fizikóra, minden nap tornázom,  minden évben Hévízre kell mennem. Rivotril 0, 5 szedek 1-1-2, sandoz 50mg 1, contramal 100mg retardból 2x1..Február végén készült labor vizsgálat amin IGA, IGM, IGG, ANTINUKLEÁRIS FAKTOR, REUMA FAKTOR C-REAKTÍV F. NEGATÍV LETT, Összfehérje 80 határértékből 80 + jejezve, kreatinin 108+, GPT/ALAT/ 53+.

        Nem dogozom, májusban megyek felűlvizsgálatra, ahol eddig is a gerincem nézzték így 42% kaptam.Nem csalok, nem hazudok a fájdalmaimról ezért fordulok Önhöz. Ha a reumás leletek negatívak akkor miért szenvedek vele?  Hévízen is és más reumatologus is azt mondta erősen ki vannak kopva az ízületeim, mintha egy idős néni lennék. Állandóan fáradt álmos vagyok a fájdalomtól képtelen vagyok segítségnélkűl ellátni a háztartást. Végleges rokkantparkolási 7 pontos papírt is kaptam a reumatológustól. Autót vezetni nem tudok de buszozni sem a férjem hord orvoshoz autóval. Anyukámnak is 30 éves kora után kezdödtek ilyen jellegű fájdalmai. Kérem ha tudja írja meg mitől érzem ezeket az erős fájdalmakat amit nem a gerincem okozz és komoly mozgás problémát okozz. Nagyonszépen köszönöm előre is válaszát Tisztelettel Máténé

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincsérv témában

        Tisztelt Kérdező!

        A "reumas letet" a laborleletet jelenti, ami negatív. De ezeknek nem is szabad, hogy eltérést mutassanak, hiszen ez nem egy gyulladásos, vagy autoimmun betegség, hanem a műtét következtében  a hegszövet befog idegeket, mely a fájdalmát okozza. Ezt elsősorban MR viizsgálattal lehet kimutatni, hogy ott milyen eltérések vannak, iletve az orvos fizikális vizsgálattal állapítja meg, hogy milyen mértékű a mozgásbeszűkülés, esetleg érzészavar az alsó végtagokon. Még ami esetleg szóba jön, hogy ideggyógyász is vizsgálja meg. Ha talál olyan eltérést, ami perifériás ideg érintettségre utal, akkor másfajta támadáspontú gyógyszert (Milgamma, Lyrica? ) is tudnak felírni a fájdalmakra.  


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-19 12:57:34; Megválaszolva: 2010. március 19., 12:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: