• Combcsont felfurás!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 2009. augusztus óta jobb lábam fájdalma miatt sorozatos kivizsgáláson vettem részt. A fájdalom a következő, a jobb lábom hajlításánál, lefekvés és felállás, beindulásnál éles, görcsös, nyilaló fájdalmat érzek. A fájdalom csillapítók nemigazán használnak: ( Meloxept, mydeton, és condrosulf szedését is javasolták.) Röntgen, ultrahang, csont scan, CT.. A legutolsó az MRI lelet volt, amely mérsékelt jobb csípőizületi folyadékgyülemet mutatott ki. A röntgen és a csont scan, valamint az MRI alapján az orthopéd orvos a femúrfej felfúrását javasolja, igaz, hogy 5o%-os esélyt lát a gyógyulásra. A gondom és a kérdésem Önhöz az lenne, hogy ez az egy módszer van, és a felfúrással nem lesz több gondom és bajom nem sérül-e a combfej? Ha ez a felfúrás végleges megoldást nem ad, mi a következő lépés? Várom szíves válaszát. Tisztelettel Molnár Lajosné ( 61 éves vagyok)

        WEBBeteg szakértő válasza a mozgásszervi panasz témában

        Vizsgálat és a korábbi eredmények ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján Önnek femur fej elhalása van. Ha ez kezdeti stádiumban van, akkor szoktuk elvégezni a felfúrást. Ezzel egy dekompressziót végzünk, illetve elősegítjük új csont képződését. Ha viszont előrehaladott az elváltozás akkor a csípőprotézis beültetése a megoldás.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-03-17 08:06:30; Megválaszolva: 2010. március 17., 08:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: