• csont izotópos vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        tisztelt doktonő! 14 éves lányom betegségével kapcsolatban szeretném a tanácsát kérni kb.2 éve kezdtek el fájni a kézfején az ujjai.járunk egy reumatológus szakorvoshoz, rossz testtartása miatt és enyhe púpossága miatt góc keresésére indult a doktornő.sem a vérvétel, sem a fogászat sem a fül-orr-gégészet nem mutatott ki gyulladást.ma voltunk MR vizsgálaton, de az eredmény szerint gyulladásnak nyoma sincs.a következő lépés az izotópos vizsgálat lesz.szeretném tudni, hogy mire számithatok, mi az, amit vizsgálnak.mért nem találják a gyulladást? a gerince, a háta nem fáj, csak az ujjai.nagyon aggódom a lányomért és egy rossz megérzésem is van.kérem, ha tud válaszoljon, és nyugtasson meg, hogy nincs nagy baj.tisztelettel:jámborné

        WEBBeteg szakértő válasza a csontszcintigráfia témában

        Tisztelt Érdeklődő!

        Ha az eddigi vizsgálatokkal nem sikerült gyulladásos eltérést találni, akkor valószínűleg az izotópos vizsgálattal sem lesz ilyen. Az MR vizsgálat az egyik legérzékenyebb módszer, ami azt jelenti, hogy ha van gyulladás, akkor szinte 100%-ban látszik is ezzel a képalkotó vizsgálattal. Ugyanakkor az izotópos vizsgálattal az a gond, hogy nemcsak a gyulladást mutatja ki, hanem a kopásos eltérések is halmozhatják az izotópot, viszont a szervezet összes ízületét láthatják, valószínűleg ezért kérték a vizsgálatot!   


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-03-16 17:30:46; Megválaszolva: 2010. március 16., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.