• Össze kellett csavarozni a lábamat, de a seb nem gyógyul. Már negyedszerre fognak műteni tavaly október óta. Lehet ilyen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         


        Tanácstalanságomban már nem tudom, hogy kihez forduljak mit csináljak.Így találtam rá erre az oldalra és gondoltam megírom a problémámat. Azért írok itt mert itt képet is tudok csatolni.
         Tavaly októberben eltörtem a lábam, megműtötték.Belboka tűződrót húzóhurkos kompressziós synthesise történt a beavatkozás során.Kívül belül össze kellet csavarozni.
         Műtét után 5. nap a bedagadt lábamra rátették a járógipszet és hazaengedtek. A 4. héten le kellett venni, mert teljesen begyulladt, begennyesedett.Ez volt novemberben. Azt mondták ki kell venni a fémet (elvileg kétféle fém volt, kívül nincs semmi gond) allergia miatt. Addig kötözésre jártam két és fél hétig.
         Január közepén kivették a fémet, amitől csak rosszabb lett.Baktériumtenyészetre küldtek váladékot, az eredmény Staphilococus aureus. Megint műtötték sebkimetszés majd azt mondták ha az a rész rózsaszín lesz akkor újra megműtenek.Ezután a combomból vettek le bőrt és (félvastag plasztikát) azt rakták rá.Körülbelül 1, 5-2 hét múlva a bőr lejött a bokámról.
         Teljesen le vagyok törve.Rá akarták fogni, hogy cukorbeteg vagyok, de nem.Gyanítom, meg hallottam a gipsz nem jó műtött lábra (legalább is a mellettem fekvő nőnek ezt mondta egy Győrből feljáró orvos), fertőzésveszély miatt.Jó lenne már tudni mi van a lábammal, mitől lett ilyen, mert szerintem nem telik ennyi időbe egy lábtörést helyrehozni, hogy legalább dolgozni tudjak. Most egy újabb műtét előtt állok.
          A kép azután készült, hogy kiszedték a csavart belülről.Utána vágtak ki egy darabot és most még rosszabbul néz ki, de sajnos csak egy képet lehet csatolni.

        Előre is köszönöm válaszukat.

        WEBBeteg szakértő válasza a mozgásszervi panasz témában

        Bocsánat, hogy csak most váléaszolok, de eddig a képre vártam, amit említett, hogy elküld, de nem érkezett meg. Így a képek nélkül, illetve vizsgálat nélkül pontos választ nem tudok adni. Azt nem gondolnám, hogy egyértelműen a gipsz miatt történt a dolog. A bokatörések nagy hányadára műtétet követően mi is helyezünk fel gipszet. Valamikor csak a sebgyógyulásig, de olyan is van, hogy 6 hétig. Ez nagymértékben függ a bokatörés jellegétől. Az, ha a gipsz nem megfelelően van felhelyezve, az már okozhat gondot. Ezt esetleg el tudom képzelni az Ön esetében is. Ha szövődmény mentes a műtét, általában 2 hónap után tud menni a beteg dolgozni. Az Ön esetében a szeptikus szövődmény tolja ki a gyógyulási időt. Az, hogy mikorra gyógyul be önnek a sebe, azt a kép nélkül, de egyébként is nehéz lenne innen megmondani. Ahhoz ismerni kellene a bőr állapotát az Ön szervezetének gyógyhajlamát. Bízom benne, hogy mihamarabb begyógyul a seb és elkezdhet újra járni!


        Dr. Bogdán Aurél, ortopédia-traumatológia szakorvos
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-13 09:37:12; Megválaszolva: 2010. március 13., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: