• perthes kor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor NŐ/ÚR. 9 éves kisfiam 17 hónapja járógépet illetve mankot használ. A 17 hónapja készült röntgen filmen a combcsontfejből csak egy csik látható, annyira el volt kopva már. Az utánna készült filmeken látszik ahogy feltöredezik és most a mellékelt filmen ami 3 hónapja készült, az orvosunk szerint elindult az újrafejlődés folyamata. A doktornő szerint milyen esélyeink vannak a gyogyulásra? Meddig kell még tehermentesiteni? - addig amig a filmen is látható lesz, hogy nincs  külömbség az egészséges és a beteg combcsontfej közt? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a Perthes kór témában

        Vizsgálat és röntgen ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A beteg oldali combfej már sosem lesz olyan, mint az ép oldal, de jelentős javulás, panaszmentesség elérhető. Gyermekről lévén szó jó esély van a gyógyulásra. A tehermentesítést igazából vizsgálat és röntgen alapján lehet megmondani. Ennek időtartama az egyéni gyógyhajlamok miatt változó. Ezen kérdéseire a megfelelő választ a kezelőorvosától kaphatja meg.


        Dr. Bogdán Aurél, ortopédia-traumatológia szakorvos
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Pintér Olivér
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-05 18:28:19; Megválaszolva: 2010. március 05., 18:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: