• Gerinc CT eredmény.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok!

        Másfél éve fáj a derekam, de sajnos még csak most jutottam el odáig, hogy gerinc röntgen és CT vizsgálat készüljön. Tegnap kaptam meg a CT eredményét, de majd csak március 8.-ára van időpontom a reumatológiára, ahol kiértékelik az eredményt. Szeretném tudni, hogy mi van a leletemre írva és hogy mit tehetnék, hogy ne fájjon a derekam.

        A lumbalis lordosis megtartott. A csigolyák peremszélei megnyúltak. Az L.V. csigolya alsó zárólemeze mentén sclerotikusabb terület látható. Az L.V. korong széles alapú, bal oldali túlsúlyú 10mm-es előboltosulás látható, ami a durazsákon és a bal oldali S.1. gyökön kompressziót okoz. Az L.5. gyökök kilépése szabad. A canalis spinalis normális tágasségú. A myelon ábrázolódott szakaszának és a cauda rostoknak a jelintenzitása szabályos.

        Válaszát előre is kjöszönöm! Tisztelettel Tóth Edit.

        WEBBeteg szakértő válasza a gerinc CT témában

        Tisztelt Kérdező!

        Van egy gerincsérv, mely nincsen kiszakadva, de gyakorlatilag 1 cm-es előboltosulást mutat az ágyéki V-ös porckorongon, és bal oldalon nyomja is a kilépő ideggyököt. Ez a nyomási tünet abban nyilvánulhat meg, hogy a bal lába zsibbad bizonyos területeken, illetve a fájdalom oda sugárzik. 

        Elsőként nem szteroid gyulladáscsökkentőt (pl. Cataflam, Aflamin), illetve izomlazítót kellene megpróbálni tartósan 1 hétig szedni. 


        Kérdés: 2010-02-26 20:26:02; Megválaszolva: 2010. február 26., 20:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.