• Mitől fáj egy ponton a felkar izomzatában egy ponton?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztlet Doktor! Mitől fájhat makacsul a bal felkarom izomzatában egy ponton hónapok, évek őta? Mi lehet az oka, hogyan lehet kideríteni? Ma már egy mások ponton is érzem a tarkóm balfelén: ugyanúgy fáj egy ponton. Kisurázik? Nem gondolom, hogy két különböző okból fáj. Lehet, hogy a reumatikus fájdalmaimat is ez okozza, csak a sok gyógyszer fájdalomcsillapító hatása ezt hosszú időn át elfedte?

        Hová menjek diagnózisért?

        WEBBeteg szakértő válasza a végtagfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az izomfájdalom hátterében is sokkal nagyobb valószínűséggel áll ízületi, vagy lágyrészelváltozás, pl. meszesedés a vállízület körül. Reumatológiára menjen el, ahol megvizsgálják az ízületi mozgásokat, hogy van-e esetleg mozgásbeszűkülés a vállízületben, vagy a gerincmozgásokban. Ebben az esetben röntgen is kell, hogy készüljön. Az ízületek körül az izmok inas tapadási helye is gyakran fájdalmassá válik. Erre a legjobb, ha kap fizioteráipás kezelést, illetve gyógytornával sokat lehet javítani a mozgáson. 


        Kérdés: 2010-02-24 19:54:42; Megválaszolva: 2010. február 24., 19:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: