Keresztszalag szakadásnál mennyire indokolt a műtét?

Tisztelt Doktor úr/nő! Az alábbi MR vizsgálati eredményem van: ACL szakadás. Kóros izületi folyadék szaporulat. A tibia és a femucondylusokban oedema jele. A medialis meniscusban degeneratio jele, mely mellett a hátsó szarvban szakadás nem zárható ki biztonsággal. Lateralis túlsúlyú chondropathia. Orvosom műtétet javasolt. Érdeklődnék, hogy feltétlen szükséges-e a műtét, vagy megerősítve a lábam műtét nélkül is lehet élni keresztszalag szakadással. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Csuth Ágnes válasza keresztszalag témában

A keresztszalag pótlása nem feltétlenül szükséges. Sportolók százai is keresztszalag nélkül élnek. A meniscus szakadás és a chondropathia miatt viszont célszerű arthroscopiát végezni. Ha pedig már úgyis műtétre kerül a sor és a keresztszalag pótlást meg tudják csinálni arthroscoposan, akkor érdemes a pótláson is elgondolkodni.

Kérdés: 2010. február 03., 12:18 ;Megválaszolva: 2010. február 03., 12:18
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
részleges keresztszalad-szakadás
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő, Február hónap közepén focizás közben kifordult a bal térdem, majd atroszkópos vizsgálat utána kiderült, első...
Keresztszalag pótlás műtét...
Kedves doktor Ur/no! A tavaly mutottek artroszkopiaval mivel procalevalasom volt. Miutan a doktor ur felnyitotta a terdem latta hogy a kereszt szallagok is el...
Keresztszalag pótlás műtét miben...
Tisztelt dotor Úr/Nő. Azt szeretném kérdezni, hogy mivel egy keresztszalag pótlás előtt álok és olvastam egy új technológiáról un 2 csatornás...
Keresztszalag-pótlás
Üdvözlöm! Kérdésem a következő! 34 éves vagyok, 18 évig intenzíven kézilabdáztam, most tíz év kihagyás után ismét elkezdtem de nincs...
MRI kiértékelés