• diprophos mellékhatás megszüntetése

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Jan. 5-én kaptam diprophos injekciót-vállizületi gyulladásra- sajnos, azóta arcom, szemem dagadt, vörös, de utánaolvastam, és látom, hogy sok káros egyéb szervi hatása lehet. A reuma orvos azt ajánlotta, szedjek Ca-t és Mg-t, kérem, segítsenek, van -e olyan lehetőség, ami a diprophos káros mellékhatásait semlegesíti. Nagyon aggaszt, amit erről a szerről olvastam, vérnyomáscsökkentőt, szívritmusszabályozót, lansoptolt szedek rendszeresen, 2-szer volt gyomorvérzésem, sokszor fekélyem. Ha kellő felvilágosítást kaptam volna az orvostól, nem engedtem volna ezt az injekciótbeadni. Elegendő-e valóban a Ca, Mg, van -e valami hatékony ellenszere? Olvastam, hogy az immunrendszert is legyengíti. Kérem, sürgősen tájékoztassanak, mert nem tudom, kihez forduljak. Köszönettel:Turcsányiné

        WEBBeteg szakértő válasza a szteroid mellékhatása témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nagyon ritka, hogy a Diporophos mellett allergiás reakció alakuljon ki. Ebben az esetben valóban a Calcium, illetve valamelyik amtihisztamin hatású gyógyszer, pl. Cetirizine alkalmas, hogy a mellékhatások megszűnjenek. A mellékhatások tekintetében inkább akkor várhatóak ezek, ha több alkalommal hosszabb távon ismétlik az injekciókat. De természetesen, mint minden szteroid tartalmú készítménynek van vércukoremelő hatása, valmaint a gyulladásgátlás mellett bizonyos fokig gyengíti az immunrendszert. Ezt az úgymond terápiás hatását használjuk ki gyulladásos ízületi betegségekben, de természetesen ez maga után vonhatja a fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség csökkenését! Magát a Diprophos hatását nem tudjuk felfüggeszteni, ha már egyszer beadták. Ha ezeket a fent leírt eltéréseket allergiás reakciónak véleményezik, akkor az általam leírt antiallergias gyógyszerek ezt meg fogják szüntetni!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-01-31 21:58:02; Megválaszolva: 2010. január 31., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: