Térdprotézis

Tisztelt címzett!

Idén, áprilisban térprotézsműtéten estem át. A bal térdembe total térdorotézist ültettek be, LPS componensekkel.                           

Már június 1-e óta dolgozom, irodában. Igyekszem kímélni, jegelem és naponta kétszer tornászok. Behajlítva még nem tudok rátámaszkodni, de érzem, hogy lassan erősödök. Gondolom a combizom erösödése miatt. Még a térd alatt, a belső oldalon állandóan dagad, de már nem fáj.

Kérdésem az, hogy melyi gyógyfürdőt érdemes útókezelésként tervbe veni. Rendelkezem üdülési csekkel.

Egyébként az a tapasztalatom (kádban) , hogy a sós víz kitünő hatással van rá, csak azt nem tudom, melyik gyógyfüdőnek van elég nagy sókoncentrátuma.

Köszönettel várom a válszt.

 

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza térdprotézis témában

Tisztelt kétdező!

  3 hónapos totál térdprotézis beültetés után ez a panasz természetes. Még ha egy kicsit fájna, az is beleférne. Általában -ez betegtől is függ- 3 hónap után engedjük meg a teljes terhelést segédeszköz nélkül is. De a renszeres gyógytorna még legalább fél évig nem maradhat el a jó térdfunkció érdekében! Ami a gyógyfürdőt illeti, az egyszerű, un. subaqualis torna is teljesen megfelelő, hiszen a vízben könnyebb mozogni, nagyobb terjedelmű mozgást lehet elérni. Ha ön úgy érzi, hogy a sós víz jót tesz, az sem kizárandó, de ezzel állandó szöveti vizenyő kialakulására készteti a térd lágyrészeit, ugyanis a koncentrált víz ezt"megszívja", ezért tűnhet el a duzzanat, ami azután rendszerint kiújul.Ha mindenképpen ilyen fürdőt szeretne, kérje egy fizioterapeuta tanácsát.

 Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

Dr. Juhász Csaba, traumatológus
Kérdés: 2009. július 27., 10:15; Megválaszolva: 2009. július 27., 10:15
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok