• Nyaki gerinc

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

         

        Ma voltam nyaki röntgenen és ez került a leletre:

        A nyaki gerinc vonalában a C. V., VI., csigolya magasságában finom megtöretés látszik. A C.V. intervertebralis rés enyhén szűkebb, e magasságban az összetekintő csigolyaperemeken kis mészappositio ábrázolódik. Nyaki borda nincs.

        Vélemény: Discopathia C.V.

        Mit jelentenek ezek? Csak szerdán viszem a doktorúrhoz az eredményt ...

        Előre is köszönöm válaszát!

        Üdvözlettel: Martonné

        WEBBeteg szakértő válasza a porckorongbántalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A nyaki gerincről készült a rtg vizsgálat, az V-VI-os csigolya közötti rés szűkebb, amely arra utal, hogy ott a porckorong ellapult, de a rtg vizsgálat ezt nem látja, csak indirekt módon lehet következtetni az ízületi rés beszűküléséből. Ez nem feltétlenül jelent sérvet, csak kiboltosulást. Ebben a szintben a csigolyákon mészfelrakódás is látszik.
        A vélemény: nyaki V-ös porckorongbántalom.
        Ezek az eltérések fizioterápiával, tornával kezelendők.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-11 21:53:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés