Hirdetés
      • Kulcscsont törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő (Úr)!

        Néhány hete eltört a kulcscsontom és szerencsétlenségemre a törtvégek elmozdultak. A törés a clavikula középső harmadában következett be. Kezelőorvosom azt mondta, hogy nincs szükség műtéti beavatkozásra. Terápiaként tornisteres rögzítést javasolt.

        A 3 hetes kontroll röntgenen a következőket állapították meg: A tört végek 5-6 mm-re vannak egymástól, gyakorlatilag nem érnek össze. Minimális callusképződés kimutatható.

        Kérdésem, hogy valóban össze tud-e forrni operáció nélkül a csont? Vagy kell-e tartani álizület kialakulásától? Ha összeforr, akkor terhelhető lesz-e a vállam úgy, mint a törés előtt, és nem kell-e attól tartani, hogy a forradásnál sérülékenyebb (törékenyebb) lesz a csont.

        Mellékelek egy röntgen felvételt is. A felvétel a 3 hetes kontrollon készült.

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a kulcscsonttörés témában

         Tisztelt kérdező!


         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        Dr. Juhász Csaba, traumatológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-16 12:14:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: