Lapocka-műtét

A bal oldali lapockámon daganatot mutatott ki a z MR vizsgálat, emiatt a lapoclám

eltávolitását tervezi az ortopédus orvos heteken belül ez az eggyetlen megoldás?

Előre is köszönettel.

WEBBeteg Szakértő válasza lapocka témában

Tisztelt kérdező!

Első körben azt kell tisztázni, hogy a daganat jó-vagy rosszindulatú-e! Nem tudom, hogy ez megtörtént-e, mert radikálisan befolyásolja a további életminőséget. A daganat dignitását /azt, hogy milyen indulatú/ csontbiopsziával lehet csak biztosan kimondani.Ha valóban rosszindulatú, el kell távolítani a csontot, ha nem, akkor óvakodni kell ettől szoros kontroll mellett, mert több váll-ill. karizom ered és tapad a lapocka valamely részén, s ennek hiányában a vállfunkció jelentősen romlik.ha mégis eltávolításra kerül sor, remélem, hogy gyakorlott vállsebészeti team végzi, hiszen a számos izom működését pótolni kell azáltal, hogy az érintett izmokat más csonthoz-bordákhoz, kulccsonthoz-rögzítik.a műtét nagy műtéti beavatkozásnak számít, ezért fontos, hogy tisztázva legyen a daganat "indulatúsága".

Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

Kérdés: 2009. április 01., 18:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 06:26
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ágyéki gerincbetegség...
Kedves Doktornő! Férjem (48 éves) problémájával fordulok Önhöz. Hónapok óta tartó bal láb zsibbadással, és fájdalommal küzd, ami egyre...
Hátfájás a jobb lapocka alatt
Visszatérő térdpanasz
2018 májusában a bal térdem artoszkópiája alkalmával egy darabot levágtak a leszakadt meniszkuszból és a combcsonton kopást...
Hát-, fej-, mellkas fájdalom
MR - Nyaki gerinc vizsgálati eredmény...
MR - Nyaki gerinc vizsgálati eredmény: MR eredményem és tudni szeretném pontosan mit is jelent? Mi a következő lépés? Orvoshoz 10 hét múlva...