Bizsergő láb

Tisztelt Doktor Úr! /Doktornő!

Érdeklődnék, vajon milyen okai lehetnek annak, hogy a bal alsó lábszáramban furcsa bizsergést érzek majdnem egy hete. Mintha belül halvány kis pezsgés futna végig bizonyos időközönként, ritmusosan, periódikusan. Ez kívülről nem érzékelhető, ha odarakom a kezem, akkor tapintani nem tudom. Főleg akkor jön ki, amikor ülök vagy fekszem, illetve sokszor, ha csak állok. Ez a bizsergés inkább nagyon idegesítő, nem fájdalmas!

Lehet rossz cipőtől vagy a sok ülőmunkától, rossz tartástól? Mert érzem, a lábfejem, a bokám sokszor fáj egy-két cipőm viselése után, kimondottan jól esik, amikor megnyomkodom, és a térdem is néha rossz, lehet, szintén üléstől és a cipőktől?!  Éppen ezért a lábamat szoktam tornáztatni, de lehet, hogy nem szakszerűen?   És ha ez a baj, akkor miért csak az egyik lábam bizsereg?

Vagy valami komolyabb dolog is lehet a háttérben, esetleg valamilyen érprobléma, trombózis vagy hasonló? És egyáltalán, ezt a fura érzést milyen orvossal kell megosztanom, milyen szakterületre tartozik? Vagy legyek türelemmel, majd elmúlik?

41 éves nő vagyok, eddig ilyen problémám nem volt, úgy tudom, a vérnyomásommal nincs baj, viszont pajzsmirigy alulműködésem van, de szerintem ehhez nincs köze. Szerintem viszerem sincs, úgy értem nincs gyulladt viszerem, nem fáj, nincs megdagadva a lábam... Semmi más külső jelet nem veszek észre....

Előre is köszönöm válaszukat...

Tisztelettel: "hadita"

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza végtagzsibbadás témában

Tisztelt Kérdező!

A leírás alapján ez a bizsergés leginkább zsibbadásnak tűnik. Ez lehet attól pl. hogy helyileg valamelyik érzőideget nyomja valamilyen képlet, pl. Baker cysta, de lehet artériás keringészavar, cukorbetegség, vagy B-vitaminhiány is. A pajzsmirigy alulműködés is nagyon sokféle tünettel járhat együtt (pl. myxoedema) , de ha megfelelő hormonpótlást szed, akkor nem kellene, hogy gondot okozzon. Háziorvosától kérjen segítséget, hogy a megfelelő szakrendelésre elirányítsa. Lehet, hogy elsőként érdemes lenne reumatológiai szakrendelést felkeresni, ott is tudnak UH vizsgálatot kérni. Az ideggyógyászaton tudják megvizsgálni, hogy van-e valamilyen érzészavar a háttérben.

Tisztelettel:

Dr. Szamosi Szilvia

Kérdés: 2009. március 06., 20:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 12:25
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Műtét után végtag...
Kedves Doktornő/Doktornő! Három hete lágyéksérv műtétem volt, gerincérzéstelenítéssel, komplikáció- mentesen. A seb szépen gyógyult, ma már...
Mit lehet a végtag ujjainak...
Már hónapok óta zsibbadt, szinte elhaltak a lábujjaim. Szinte érzéketlenekké váltak, minden különösebb fájdalom nélkül. A kéz ujjaim...
Mi okozza a végtagok zsibbadását...
Tisztelt Szakerto! 20 eves lany vagyok es edesanyam 15 eve koszkodik evvel a betegseggel.Idegesseg altal vagy tobbszor semmi ok nelkul zsibadnak el a...
Végtagok zsibbadása
Üdv! Problémám a következő: Végtagjaim mindig nagyon hidegek, főleg a lábam, télen-nyáron, de a kezem is. Éjszakánként gyakran ébredek arra...
Éjszakánként zsibbad a bal kezem.
Tisztelet Doktok Úr/Nő! Már két-három hónapja minden éjjel zsibbad a bal karom általában 22 óra körül felkszem le aludni és a fájdalom 2-3...