• Nyilalló érzés a sarkamban - Mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Egy ideje a jobb sarkamnál a talpam felől időnként fájdalmas nyilallások vannak. Úgy érzem, mintha ceruza vastagságú, a sarkam vonalát (félkörívben) követő tompa hegyű kúpokra lépnék rá.

        WEBBeteg szakértő válasza a sarokcsont témában

        A sarokfájdalomnak sokféle oka lehet. Leggyakrabban a lábboltozat eltérései, pl. lúdtalp okozza a fájdalmat, de lehetnek különböző csontkinövések is. Ha tartósan fennáll, érdemes rtg vizsgálatot végezni. Ínhüvelygyulladás is okozhat fájdalmat, mert a lábszárizmok egy része a talpon végződik, ezeket ha erős behatás, tartós terhelés éri, begyulladhatnak.
        Próbálja estére először a boltokban is kapható sportkrémekkel bekenni, melyek gyógynövényeket, gyulladácsökkentőt tartalmaznak. Ha nem szűnik a panasz, ortopédiai vizsgálat javasolt.

        Tisztelettel: Dr. Szamosi Szilvia reumatológus

        Tisztelt kérdező!

        Ilyen panaszok esetében készíteni kell a sarokcsontjáról rtg felvételt, mert a panaszok hátterében leggyakrabban saroksarkantyú, vagy sarokcsontkinövés áll. Amennyiben ez igazolódna, először egy speciális betétet kell cipőjében viselnie, majd, ha a panaszai nem csökkennének, jöhet szóba a műtéti megoldás.

        Dr. Juhász Csaba ortopéd szakorvos


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-11 22:44:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 10:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: