• Ülögumó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktor úr. a problémám a következő:Ülő munkát végzek és sajnos a farok csontom nagyon fájt tőle,az ortopédián elküldtek fizikoterápiára ami úgy nézik be vált,de az a probléma hogy most az ülőgumóm és a végbél nyílás melletti csont kezdet el fájni.Mit javasol ,mit tegyek vagy,milyen krémmel próbálkozzak?

        WEBBeteg szakértő válasza a ülőgumó fájdalma témában

        Tisztelt kérdező!

        Érdemes tisztázni, hogy nem-e a farokcsont panaszai újultak-e ki, az ülőcsont, a keresztcsont és a farokcsont fájdalmai sokszor "egybemosódhatnak". Ha egyértelműen meg tuja különböztetni az ülőgumó fájdalmát a korábbiaktól, akkor szintén hasznos lehet a fiziotherápia (elektroterápia, UH, víz alatti torna), ezenkívül a gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyulladás-és fájdalomcsillapító gélek használata. Utóbbiak hatásának feltétele, hogy eljussanak a fájdalmas pontig, az ülőgumó felett viszonylag vastag lágyrészek miatt ez nehézségekbe ütközhet, ezen segít a korábban említett elektroterápia, amely elektromos áram segítségével tudja ezeket a mélybe juttatni.
        Érdemes pár napig nem ülőmunkát folytatni, hogy a fájdalmas rész tehermentesítve legyen, ha ez elkerülhetetlen, tanácsolom pl.úszógumin való ülést, melynek közepén lévő nyílás nem engedi, hogy az ülőcsont tartós nyomás és teher alá kerüljön.

        Dr. Juhász Csaba ortopéd szakorvos- traumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-05-14 20:15:22; Megválaszolva: 2011. július 28., 16:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: