Hirdetés
      • Sudeck Syndroma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! A problémám kb.3 éves és nagyon el vagyok keseredve ugyanis egészségügyi dolgozó vagyok és orvostól orvosig jártam mégsem kaptam megfelelő választ a gondomra. Mindenféle mehanikus behatás nélkül a bal csuklóm rettenetesen fájni kezdett,ortopédus szakember inhüvely gyulladásra gyanakodott és inhüvelybemetszést javasolt ami megtörtént de a csuklóm továbra is nagyon fáj.Voltam B.pesten a Kavics-utcában MRI vizsgálaton ahol szintén semmi érdemleges választ nem kaptam majd az orvosom elküldött az OTI-ba ott Rtg felvételek készültek és csak annyi volt a válasz hogy csontkopás, fájdalomcsillapítás ill.Sc.injekciók (MIACALCIK).A fájdalom nem szünt meg ismét elküldtek egy kontrol MRI vizsgálatra ahol az orvos megálapította hogy a betegségem progrediál. Részt vettem fiziotherápián, gyógytornán de mind sikertelen mig a Salgotarjáni kórház egyik rheumatológus Dr.azt a választ adta , hogy Sudeck syndrómáról van szó. Röviden ennyi a kórtörténetem.A bal csuklómat használni egyátalán nem tudom, nyugalmi állapotban nem fáj de mihejst valamit meg kell fognom, tartanom vagy fordítanom abban a pillanatban az őrületbe tud hajtani az az iszonyú fájdalom.Azt mondják , hogy a fájdalomhoz nem tudunk adaptálodni de én már 3éve egxütt élek vele. Még egy kérdes! A hugom 26 éves és ugyanez a probléma látszik jelentkezni nála is. Elképzelhető hogy Örökletes betegségről van szó? Nem tudok a családban ilyen betegsége lett volna valakinek.Nagyon kérem segítsenek rajtam 35 éves vagyok és nagyon elkeseredett. Előre is köszönöm. Tisztelettel Huszár Erika

        WEBBeteg szakértő válasza a csukló fájdalom témában

         Kedves Erika!

          A Sudeck syndromának az oka valóban ismeretlen, öröklődési hajlam tudomásom szerint nem igazolódott, viszont komoly orthopédiai betegség, amennyiben valóban ezzel állunk szembe. Amennyiben ez 3 éve zajlik, akkor a betegség utolsó, harmadik stádiumában van, melyre klinikailag jellemző ugyan a fájdalom, de korántsem olyan mértékben, mint az első stádiumban, viszont zsugorodások, deformitások jellemzik.Ilyenekről hál'Istennek , nem írt, vagyis még lehet remény a gyógyulásra.A leírt diagnosztikai vizsgálatok szükségesek a diagnózis felállításához, de még érdemes lenne egy csontscintigráfiai vizsgálattal kiegészíteni, amely a csont belsejében zajló folyamat jellegére világíthat rá.

        A fiziotherápia fontos a kezelésben, emellett gyulladáscsökkentő készítményeket, egyes esetekben steroidokat lehet adni.Azt javaslom önnek, hogy reumatológiai szakorvossal tartsa tovább a kapcsolatot, aki a további fiziothrápiát és gyógyszeres kezelést tudja folytatni. Ortopédiai vonatkozása a betegségnek akkor van, ha korrekciós műtétet kell elvégezni

        Dr. Juhász Csaba ortopéd szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-21 15:55:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 08:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés