Hirdetés
      • Váll, derék, láb fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Webdoki! Már egy éve fáj mindkét vállam. Először csak ha megemeltem a karomat, jó ideje már akkor ha hozzáérek. A bal karom folyamatosan, fájdalmasan zsibbad, éjszaka felébredek az erős fájdalomra.Mostmár fáj a derekam, a bal oldalon szúró fájdalmat érzek, és a bal lábam teljes egészében, főként a térdhajlatban nagyon fáj. Vannak napok amikor még az is fáj, ha megmozdulok, hajolgatás lépcsőzés, egyáltalán az hogy mozogjak fájdalommal jár. Már kipróbáltam mindenféle krémet, volt ami átmenetileg használt -főleg a vállamat kentem.- Szedtem izületi és reumás betegségekre szolgáló gyulladás csökkentőt, amig szedtem jól éreztem magam, utána még rosszabb lett. Már legalább 6-7 éve kimutatták röntgen felvételekkel, hogy a nyaki gerinc és a derék rész problémás, kezeltek is vele. A kezelés eredménye nem tartott sokáig, ezért már nem sok értelmét látom annak hogy reumatológushoz rohangáljak vele. Jelenleg nőgyógyászati spirál le ill. feltételekor kiderült a méhkaparék szövettani vizsgálatából, hogy gyulladásban van a méhem. A gyógyszeres kezelésének vége, 2 hét múlva megyek kontrollra, hogy elmúlt-e a gyulladás. Neten olvastam utána, és tudom hogy a még gyulladása okozhat derék fájdalmat, ill. oda is kisugározhat. Azért azt nem hinném, hogy csak ettől vannak olyan fájdalmaim mint egy 80 éves öregasszonynak. Azt hiszem a lényeges dolgokat leírtam, ha lehetséges kérem szíves válaszukat, normális-e ez a rengeteg tünet, és mi lehet a valódi kiváltó oka. Köszönettel:HJZ

        WEBBeteg szakértő válasza a gyulladásos góc témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszai elég szerteágazóak, így a labor és rtg eredmények nélkül nehéz véleményt alkotni. Mindenesetre a szervezetben jelen lévő gyulladásos góc (akár fogászati, fül-orr-gégészeti, nőgyászati, epekő, stb.) mindenképpen szerepet játszhat az ízületi fájdalom, gyulladás kialakulásában, és általában a gócforrás megszüntetésével az ízületui panaszok is elmúlnak. Ugyanakkor a sokízületi fájdalom mellett nem tudom, hogy duzzanat jelentkezett-e, illetve a laborok mutattak-e, pl. a vörösvérsejt süllyedés  gyulladást? Mert ha ezek jelen vannak, akkor nem lesz elég a hagyományos gyulladáscsökkentő kezelés, hanem erélyesebb gyulladáscsökkentőt kell alkalmazni.

        Ha fiatal kora ellenére tartós, és kifejezett ízületi fájdalmakkal küszködik, az Ön helyében nem hagynám annyiban, részletes kivizsgálás szükséges. Ha valóban csak megerőltetés, túlterhelés következtében kopásos eltérések vannak, akkor is lehet a gyógyszerek mellett fizioterápiát, sok-sok alternatívát megpróbálni.


        Tisztelettel: Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-22 23:22:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 08:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: