Hirdetés
      • Meniscus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedeves Doktor Úr/Nő Körülbelül 4hónapja műtöttek meniscus szakadást diagnosztizálva arhoszkóppal. Jelenleg kispályás amatör bajnokságban játszom. Mivel akkori kezelőorvosom 4 hetes pihenőt javasolt a műtét után ezt betartva még többet is majdnem három hónapot is kihagyva, tértem vissza a futballpályára. Úgy eddíg nem is volt probléma vele de az elmúlt héten hirtelen irányváltuztatásnál megfájdult a műtött térd. Amúgy most csak párc percig éreztem fájdalmat és fokozatosan elmúlt, be sem dagadt.Most egy nap elteltével sem érzek panaszt. Kérdésem hogy egy hét múlva játszunk újra. Visszatérhetek e, és ez normális előfordulhat e még többször? Vagy hagyjak ki egy kis időt, és menjek vissza a kezelőorvoshoz? Ajánlja e térdvédő ,-amit a csapattársaim közül is használnak- viselését. Válaszát tisztlettel megköszönve T.János

        WEBBeteg szakértő válasza a meniscus témában

        Kedves János!

        Ilyen típusú műtéteknél igyekszünk a meniscus minél több részét maghagyni, ha az lehetséges.Éppen ezért a bentmaradt rész, vagy esetleg az ellenoldali ismét sérülhet, újabb szakadás következhet be.Futballsérülések másik típusos esete a keresztszalagszakadás.Ha a fájdalom megszűnt, folyadékgyülem nincs a térdében és nincs ízületi elakadás, nagy valószínűséggel nagy baj nem következett be.A következő játékig mindenképpen pihentesse térdét, nagy fizikai igénybevételnek ne tegye ki. Ami a térdrögzítőt illeti, nem árt, de nem is sokat használ, mivel gondolom, csak a sima elasztikus rögzítőt használja.Jó rögzítő szerepe a fém-oldalsínes típusnak van, azzal viszont nem lehet focizni. A tanácsom az, ha panasza nincs, 1 hét pihenő után lehet futballozni, de mihelyst fájdalmat, reccsenést, duzzanatot észlel, álljon le vele/nem feltétlenül életfogytiglan, de akkor újabb vizsgálatra lesz szükség.


        Tisztelettel:

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-30 08:38:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 08:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: